להזמנת הופעות – המון ווליום
טלפון: 03-6203335
הדג נחש היא להקת היפ הופ ישראלית שהוקמה בירושלים בשנת 1996.
חברי הלהקה פעילים חברתית ויזמים קבועים של אירועי תרבות ומוזיקה בקרב אוכלוסיות חלשות.
להקת "הדג נחש" תרמה רבות להתאקלמות ההיפ הופ והראפ בישראל ונחשבת היום לאחת הלהקות המצליחות בישראל. סגנונה מאופיין כראפ המשלב מסרים של סובלנות, שוויון ושלום, וכולל מחאה חברתית ופוליטית.
הדג נחש פרצו בסערה מתוך ירושלים הבירה. הלהקה המשלבת צלילי היפ-הופ עדכניים עם טעמים של אלקטרו ופ'אנק ומערבבת גרובים עכשוויים עם אווירת אגן הים התיכון, הפכה במהרה לאחת הלהקות המוכרות בישראל. הצליל הייחודי שלהם משך לעברם אוהדים מסורים רבים ועניין תקשורתי. משנה לשנה גדל קהל המעריצים, והיום היא נחשבת לאחת הלהקות המצליחות בישראל.
כבר מימיה הראשונים צעדה להקת הדג נחש על השביל הצר שבין פופולאריות למודעות ומעורבות חברתית. כשהאג'נדה שלהם ברורה וידועה לכל, הם הפכו למבקרים עקביים של עוולות הממסד ויוצרים פסקול למאבק המקומי נגד גזענות ושחיתות.
במהלך השנים שיתפה הלהקה פעולה עם אמנים מקומיים רבים ועם אמנים בינלאומיים מהשורה הראשונה בהם ה"בלאק אייד פיז", "סייפרס היל", "ארסטד דבלופמנט", "מתיסיהו", "סאיאן סופר קרו".
היסטוריה:
ב-1996 הוקמה בירושלים להקת פאנק אינסטרומנטלית שבה היו חברים יאיא כהן-אהרונוב, דודוש קלמס, משה אסרף וירון מוהר. באותו זמן, הקליט שאנן סטריט ביחד עם שמעי פיימן שיר בשם "שלום, סאלאם, פיס". פגישה בין שאנן לדודוש הובילה להתחברות בין ההרכב הבתולי לבין שאנן, מפגש שלימים הוליד את "הדג נחש". בהמשך הדרך הצטרפו להרכב הגיטריסט שחר מינץ והחצוצרן מאיר שליבו.
לאחר עשרות הופעות בירושלים וקהל אוהדים שהלך ותפח, הוציא ההרכב שתי קלטות במהדורה מוגבלת (500 עותקים כל אחת): "הדג נחש בהופעה בתל אביב, אמפי וואהל 98" ו"הדג נחש בהופעה בירושלים, הצוללת 98". באותה תקופה הצטרף להרכב הגיטריסט אמיר בן-עמי שהחליף את שחר שעבר לניו יורק, וגיא מרגלית שהפך מדי ג'יי אורח לחבר להקה.
לאחר 4 שנים של הופעות בכל הארץ הוחתמה הלהקה על חוזה בלייבל "לבנטיני". במקביל, עזב את הלהקה החצוצרן מאיר שליבו לטובת לימודים.
בספטמבר 2000 יצא האלבום הראשון "המכונה של הגרוב" בהפקתו של קובי אוז. מהאלבום בלטו הסינגלים "לא מוותר" ו"אף אחד" שבשניהם התארחה מזי כהן. השירים שהפכו ללהיטים, כבשו את מצעדי הפזמונים והכניסו את הלהקה לתודעת הציבור. בהמשך יצאו הסינגלים "המכונה של הגרוב" שלו צולם הקליפ הראשון שלה הלהקה ו"הווליום עולה". באלבום זה מתארחים גם קובי אוז, כושי כלב קט, הרביעייה הפותחת ועוד.
באותה שנה התחברה הדג נחש לטיפקס למופע משותף שרץ במשך 8 חודשים בכל רחבי הארץ. בסיום הסיבוב עזב הסקסופוניסט ירון מוהר לטובת חיי משפחה שפויים ואת מקומו תפס הפלא הטברייני שלומי אלון.
לאחר סיבוב הופעות ארצי בן שנתיים נכנס ההרכב לעבודה על האלבום השני, ולאחר
שנה מאומצת של עבודת אולפן ואיסוף חומרים הוקלט האלבום "לזוז" בהפקתו של יוסי פיין. באלבום מתארחים אם-סי שירי, גליה ירון, תומר שרון וברי סחרוף. האלבום שיצא בינואר 2003 זכה בפרס אלבום השנה (די-ג'יי העיר), בפרס אקו"ם לתמלילני השנה והגיע למעמד של אלבום זהב כעבור חצי שנה. סיבוב ההופעות של "לזוז" נמשך שנתיים וכלל יותר מ-150 הופעות בארץ וגיחה ראשונה של הלהקה לחו"ל עם סיבוב הופעות באנגליה.
בספטמבר 2003 החל תהליך העבודה על חומרים חדשים שהובילו להקלטת האלבום השלישי, ובינואר 2004 נכנסה הלהקה להקלטות עם יוסי פיין שהגיע בשנית מניו יורק כדי להפיק את האלבום "חומר מקומי".
במרץ 2004 יצא הסינגל הראשון ממנו "חליפות" בו מתארחת הזמרת ליאורה יצחק. הסינגל השני "שירת הסטיקר" עם טקסט שכתב הסופר דויד גרוסמן צעד במשך חמישה שבועות בראש מצעדי הפזמונים. בשיר מתארחת אהובה עוזרי ז"ל בנגינה על בולבול טרנג. באלבום מתארחים גם ג'וני גולדשטיין, גליה ירון, אם-סי שירי ועוד. בסינגל השלישי "הכאפה המצלצלת" מגיש גיא מר את משנתו. בחודש יוני 2004 יצא האלבום לחנויות והגיע למעמד אלבום זהב בתוך שלושה חודשים. במצעדי הסיכום השנתיים של אותה שנה זכה השיר "שירת הסטיקר" בתואר שיר השנה בכל המצעדים כמעט, והפך לשיר המושמע ביותר ברדיו באותה שנה.
בטקס פרסי עמ"י זכה הקליפ בתואר קליפ השנה והלהקה זכתה בתואר להקת השנה.
ההצלחה הגדולה לה זכה האלבום "חומר מקומי" בכלל והשיר "שירת הסטיקר" בפרט, פתחה ללהקה את הדלתות להופעות בארצות הברית ובקנדה. כתבות אודות הלהקה פורסמו בין היתר ב"רולינג סטון", "ניו יורק טיימס", "ווילאג' ווייס", "סן פרנסיסקו כרוניקל" "אל איי טיימס" ועוד. בהופעה במועדון ה"ניטינג פאקטורי" בניו יורק אירחה הלהקה את יוסי פיין ואת הראפר החרדי שהיה עדיין אלמוני יחסית – מתיסיהו. במהלך סבוב ההופעות הראשון הצטלמה הלהקה לסרט תיעודי בבימויו של רועי פלורנטין "הדג נחש – סרט מסע".
לאור ההצלחה של סיבוב ההופעות, יצאה הלהקה לסיבוב נוסף חצי שנה לאחר מכן, כאשר לאחת ההופעות הזכורות במועדון האגדי "ההאוס אוף בלוז" בשיקגו הצליחה הלהקה למכור מראש את כל הכרטיסים.
בתום הסיבוב השני בארה"ב, מסתגרים חברי הדג באולפן החבוי בלב יערות צפון קליפורניה, "אין דה פוקט" וביחד עם יוסי פיין מקליטים את אלבומם הרביעי "בעזרת הג'אם".
הסינגל הראשון מתוך אלבום זה, "קליפורניה" יצא בפברואר 2006 והושמע בתדירות גבוהה בכל תחנות הרדיו בארץ. בהמשך, יצאו הסינגלים "איזה כיף" עם קליפ אנימציה של האמן הבינלאומי המוערך Kutiman, "סטטיסטיקה" ו"הנה אני בא" שהפך ללהיט ענק. השיר נבחר להוביל את הטריילר לסרטו החדש של אדם סנדלר אל תתעסק עם הזוהן". בחודש יוני 2007 יצא הסרט המלא לאקרנים כשבפסקולו משולבים ארבעה קטעים של הלהקה: "קליפורניה", "מה שבא בא", "לא מוותר" ו"הנה אני בא". בטקס פרסי עמ"י לשנת 2007 זכתה הלהקה בפרס אלבום השנה. באלבום מתארחים הרכב ההיפ הופ "פי אר טרופרז", רוי אדרי, הזמרת ניקילה ואחרים. בתקופה זו מחליט גיטריסט הלהקה אמיר בן-עמי לעזוב לטובת קריירה עצמאית.
במקביל לעבודה מאומצת בארץ המשיכה הלהקה להופיע כל העת בחו"ל ויצאה לעוד מספר סיבובים בצפון אמריקה ובאירופה. במהלך הטור, הוזמנה הלהקה להופיע בפסטיבל זיגט היוקרתי שנערך בבודפש.
לאחר ארבעה אלבומים מצליחים ומאות הופעות בארץ ובעולם החליטו חברי הלהקה להפיק מופע שיצולם ל-DVD. במופע שנערך בנובמבר 2006 במועדון התיאטרון ביפו התארחו אמנים רבים ששיתפו פעולה עם הלהקה במרוצת השנים ביניהם אהובה עוזרי ז"ל, ליאורה יצחק, יוסי פיין וג'וני גולדשטיין. במרץ 2008 יצא אלבום כפול ו-DVD מההופעה "הדג נחש LIVE" שכלל גם את סרטו הדוקומנטרי של רועי פלורנטין "הדג נחש באמריקה – סרט מסע". במקביל, אלבומה השלישי של הלהקה "חומר מקומי" הגיע למעמד אלבום פלטינה ואלבומה הרביעי "בעזרת הג'אם" הגיע למעמד אלבום זהב.
ב-2010 יצא האלבום "6" בהפקתו של יוסי פיין, שאף ליווה את הלהקה בסיבוב ההשקה שלו. האלבום כולל את השירים "עוד אח אחד" (עיבוד מחודש לשיר של פישי הגדול), "שיר נחמה" עם יהודה קיסר, "אני מאמין", "בסלון של סלומון" ועוד. באלבום זה התארחו גם Kutiman, קרולינה, גליה ירון, אלרן דקל, גלעד כהנא ועוד. "6" זכה להצלחה גדולה והגיע למעמד אלבום זהב במהירות.
באותה שנה זכתה הלהקה בפרס האקטיביזם לשנת 2010 במסגרת פסטיבל למעורבות חברתית. שאנן סטריט זכה להוקרה מיוחדת על פועלו להפצת התרבות בפריפריה עם "פסטיבל בשקל", עמותה שהקים ושפועלת עד היום.
בקיץ 2011 עם פרוץ גל המחאה החברתית בישראל, הפכו שירי הלהקה לפסקול קבוע בהפגנות והלהקה אף הופיעה בהן.
המחאה החברתית דרבנה את הלהקה להתחיל לאסוף חומרים חדשים ובתחילת 2012 נכנסה הלהקה להקלטת אלבום חדש בהפקתו של פיין. בפברואר 2013 יצא אלבומה השביעי "זמן להתעורר" שכלל את השירים: "קובלנה על מפלגות ישראל" עם לחן מקורי על פי מילים שכתב מאיר אריאל ז"ל, "זמן להתעורר" שהפך ללהיט ענק והופיע גם בפסקול הסרט "פלאות" של אבי נשר, "מבסוט" עם הזמר דקלון, ו"יום שישי" עם יצחק קלפטר בנגינה בגיטרה. עוד התארחו באלבום: אוחנה בראס בנד, פלד, טריפונס, פאדל קנדיל ואחרים. גם אלבום זה הגיע למעמד זהב במהרה והקנה לחברי הלהקה זכייה נוספת בפרס אקו"ם לתמלילני השנה.
במרץ 2015 הוציאה הלהקה אלבום הופעה שהוקלט במשכן לאומנויות הבמה יחד עם "תזמורת המהפכה" המוערכת. התזמורת, בניהולם האומנותי של רועי אופנהיים וזוהר שרון, יצרה עיבודים חדשים וייחודיים לשירי הלהקה מכל התקופות. מתוך הופעה זו ראו אור הקליפים: "אני מאמין", "שיר נחמה" ו"גבי ודבי". האלבום שוחרר להורדה בחינם באתר הלהקה וזכה לאלפי הורדות.
בשנת 2015 הוציאה הלהקה את השיר "מה היה אם" לציון 20 שנה להירצחו של ראש הממשלה יצחק רבין ז"ל, בשיתוף עם מרכז רבין.
במרץ 2016 ראה אור אלבומה התשיעי של הדג נחש "שותפים בעם", אלבום שכולו שיתופי פעולה עם מיטב האמנים בישראל. באלבום השתתפו אברהם טל, יהודית רביץ, יוסי מזרחי, אהוד בנאי, שי צברי, פלד, מארינה מקסימיליאן, אלרן דקל, אקו, גבע אלון, אינפקטד מאשרום וארקדי יעקבסון.
במאי 2017 שיתפה פעולה הלהקה פעם נוספת עם הסופר דויד גרוסמן כשהשתתפה בפרויקט "יש מצב". בשיר שנכתב על ידי גרוסמן לוקחים חלק גם ברי סחרוף, יוני רכטר, דניאל זמיר, גליה ירון ומקהלת הנוער של ימק"א.
במרץ 2018 יצא אלבומה העשירי של הלהקה אחרי עבודה מאומצת של יותר משנה ובו 14 שירים בהפקתו של יוסי פיין. בין השירים שיצאו מתוכו כסינגלים: "סע", "עוד יהיה טוב", "מצביעים ברגליים", "וולקאם טו איזראל" ו"בועה".
ביוני 2019 יזמו חברי הלקה את הפסטיבל החברתי ה-1 בישראל – "שירת הסטיקר 2019" שהושק באמפי לייב ראשל"צ בפני קהל של אלפים.
כיום נמצאת הלהקה בעיצומו של סיבוב הופעות חדש בארץ ובעולם.
פרסים והוקרה:
2003 – תמלילני השנה (לזוז) – פרס אקו"ם
2003 – אלבום השנה (לזוז) – פרס אמ טי וי ועתון העיר
2003 – קליפ השנה (גבי ודבי) – פרסי תמוז
2003 – קליפ אנימציה של השנה (לא פראיירים) – פרסי תמוז
2005 – להקת השנה – פרס עמ"י
2005 – קליפ השנה (שירת הסטיקר) – פרס עמ"י
2005 – שיר השנה והשיר הכי מושמע (שירת הסטיקר)
2006 – אלבום השנה (בעזרת הג'אם) – פרס עמ"י
2010 – פרס אקטיביזם השנה
2013 – תמלילני השנה (זמן להתעורר) – פרס אקו"ם
פרויקטים נוספים:
איך איך איך – שיר הנושא לסדרה "מחפשים בע"מ" (יס דוקו)
אני מפחד – עוד מעט נהפוך לשיר
נגיעות של גן עדן – עוד מעט נהפוך לשיר
הדפוקים – מוזיקה מקורית (תיאטרון חיפה)
אני פשוט אני – מתוך "דה ג'וני שואו"
פלאות – השיר "זמן להתעורר" הופיע בסרט
הפרופסור והסלב – מאלבומו של רועי יבין ז"ל, "שירים מהמיטה"
יש מצב – פרויקט לשיר של דויד גרוסמן
מה היה אם – לציון 20 שנה לרצח יצחק רבין ז"ל
ילדי בית העץ – "יום אחד", "צרות של עשירים" ו"זה מה שקרה"
ארטילרי הדג – רמיקס לאינפקטד מאשרום
הנה אני בא – ספיישל בחירות ארץ נהדרת
קובלנה על מפלגות ישראל – ספיישל בחירות ארץ נהדרת
מערבולות של חול – פתיח לסדרה "אבודים באפריקה" ו"אבודים באסיה"
כסף – מתוך "הדרכים הידועות", מחווה לאלבום "חתונה לבנה" של שלום חנוך
רגאיי הבטלן – עבודה עברית 2008
נפרדנו כך – עם רד בנד
פזמון – פתיח לסדרה "ביטים"